Monday, May 11, 2009

Catatan terkunang-kunang.



*Sekitar 11 tahun lampau*



Gua tatap 'FAIL PERIBADI PELAJAR'.


Gua bukak fail tu.


Isinya,


.......


damn!


Bukan gua punya detail sahaja ada.


Gua belek.





*Nur (tak nak bagitau nama) Bte. (tak perlu tau nama bapak dia) Bin Monek*<-----[ini yang nak di highlight kan]


Gua: Bai, ni nama datuk dia ke?


SiBingai: Hah!!!! MONEK???!!!


Gua: Ha'ah. Betul ke ni?


SiBingai: Ni nama orang ke nama pokok? Baik bagi nama renek je.


*Gua & SiBingai gelak berdekah*






PANGGGG!!!!!! 






Pipi gua panas semacam.


Sekali 'tuan punya badan' kat belakang gua je.


Sialan punye SiBingai!!!!


Dengan gua-gua sekali tempeleng.





Tapi,


Celah mana pulak detail si cucu Monek tu boleh ade dalam fail gua?









Ulasan selepas sessi high tea dengan sibingai,

12 comments:

Cucu Tok Uban said...

Bermula dari 5 Febuari 2009, jumlah ADUN UMNO 27, jumlah ADUN DAP 17. PKR 5, PAS 6, MCA 1 dan 3 ADUN Bebas.

Itu pun dah cukup terang dan jelas akan 'suara rakyat' dan siapa yang sepatutnya menjadi Menteri Besar. Walaupun aku bukan orang UMNO tapi aku tak mudah ditipu oleh fahaman anwarisma wal juburi!!

Oleh kerana MCA berada di dalam Barisan Nasional, maka jumlah kerusi BN ialah 28 orang dan 3 ADUN bebas telah membuat pengakuan di hadapan Paduka Seri Sultan Perak bawa mereka bertiga memberikan sokongan kepada BN, menyebabkan kekuatan BN ialah 31 sedangkan Pakatan Rakyat ialah 28.

Bodoh sangatkah Paduka Seri Sultan Perak untuk membubarkan DUN? Ajaran demokrasi barat mengajarkan bahawa kelebihan satu undi juga dikira majoriti, jadi atas alasan apakah Nizar minta DUN dibubarkan? Siapakah Nizar dalam PR yang menjawat kedudukan yang sepatutnya disandang oleh Ngeh atau Nga?

Fahaman anwarisma al juburi membenarkan amalan lompat parti dan disokong oleh Mursyidul Am PAS setelah dijangkati oleh virus Erdogan kecuali Kapal Karam memandang kerja itu jijik dan hina.

Kalaulah pada 16 Sept 2008, berlaku lompatan oleh 30 ekor katak dari BN ke PR, sudah tentu kamu akan menyanjung dan mendewakan katak katak itu. Apakah kamu akan mengatakan berlakunya 'rampasan kuasa' sekiranya al juburi berjaya memenangi sokongan majoriti Ahli Parlimen untuk menjadi Perdana Menteri, walapun dengan kelebihan 1 kerusi??

Jahat sungguh wabak presepsi yang disebarkan oleh virus A1N1 (Anwar Ibrahim Nombor 1) yang berpunca dari BABI (Brother Anwar Bin Ibrahim) yang bertopeng manusia.

Semoga Saiful Bukhari Azlan terus gagah dan tabah untuk menghantar al juburi balik ke Sungai Buloh bagi menghabiskan sisa umurnya di sana.... Amin!

akizaki said...

cucutokuban: lu neh pahal?

fararusdi said...

lu penah intai dia kat toilet ke bro? tsk tsk

Budak Panjang said...

lu bangang ni bai. hahahah

lya said...

aiyak , kena pelempang !
adoyai

ZARA ALUWI said...

Budak tu saja taro dlm fail kamu dg harapan lu jumpa dia tapi lu sudah ketawakan dia... padan muka lu dapat pelempang.

بوويل said...

ya alloh....ini orang malaysia ya...salam kenal....

akizaki said...

fararusdi: mane ade...gua kurang selera dgn bdk tu..


panjang: lu pun...


lya: ye kene pelampang..


zara: siolan!!!


*yes salam kenal*

kumbangkecil said...

pengajaran : nak kutuk sila pandang belakang dulu.

rahmat said...

terbaek nye entry..
membuatkan ketiak ku tertawa riang.

akiduzair said...

haha..
perangai cam sial..

akizaki said...

kumbang: tak payah..langgar je..


laicibai: dasyat lu nie...ketiak berdekah...


kojeng: bukan aku..haha..