Friday, February 27, 2009

Re-view: August Rush 2007

Post kali nie berkisarkan sebuah movie yang pada pandangan mata & penilaian berdasarkan kewarasan akal aku adalah yang ter'baek'. Filem nie bkn lah baru lagi malah dah 'release' pada 2007. Aku post nie pon sebab baru lepas layan filem nie sorang2 sambil makan pisang. If I'm not mistaken dah 8 kali aku tengok filem nie. Layan beb!!!  

Sinopsis
A charismatic Irish rock guitarist (Jonathan Rhys Meyer) and a young classical cellist (Keri Russell) have a chance encounter one glorious night above New York's Washington Square. Torn apart by fate, they leave in their wake a baby boy orphaned by circumstance.

Years later, performing on the streets of New York and cared for by the colourful character Wizard (Robin Williams), August Rush (Freddie Highmore), uses his remarkable musical talent to find and reunite the parents from whom he was separated at birth. 

Scene: Guitar duel (Father vs. son)

Scene nie bg aku antara yg terbest la dalam cter nie..actly byk lg scene2 yg menarik dlm filem nie. So, korang tgk la sndri. Vote jgn x vote!!!Aku bg Five Star beb!!! Sebab ape 5star????

Alkisah...

Tahun lepas, mase tu aku yg tgh bosan & kesangapan vigina, aku try la belek2 dlm laptop aku nie. Pastu aku jumpe 1 folder tertulis "August Rush 2007". Dengan menggunakan kecekapan 'mengelentong' aku, aku pegi la war-war kan kt membe2 aku. "Wei cter nie mantap dowh..ade bugal bugal..haah...jom ar layan????". Lantas diorang pn percaye lah pasal dh kene 'kontol' ngan aku. Padahal aku tgk pn blom lg cter nie. So, nk dikontotkan cter maka aku tgk lah cter nie ngan bdk2 yg dh kene kelentong tdi (5 org kesemuanya). Mule2 mmg bosan cam gampang. Namun ku tabahkan hati kerana setiap detik itu aku tgh sedap kene bahan ngan mangkuk hayun 5 ekor tdi. Sampai tgh2 cter tbe2 hati rase best. Jalan cter makin menarik. Mangkuk ber-5 tu dh makin khayal. Ade sekor mangkuk hayun nie sampai sanggup tahan berak nak habiskn tgk cter nie (baghal nk mampos). Aku mmg x pandang blakang dh (tgh kusyuk. kn elok klau solat pn lagu tu). Waktu tu bilik tu mmg tgh gelap gelita. Habis je cter mangkuk sorg nie bukak lampu. Aku pusing je blakang tgk2 bilik aku tu dh sendat. Ramai mangkuk hayun lg rupenye yg 'menepek' kt blakang aku tgk cter nie. Ntah bile diorang msuk bilik pn aku xtau. Bilik aku dh mcm kelab tarian separa bogel da mase tu. Siolan!!! Haha..
Camtu la lebih kurang 'pegi' nye cter nie..So, korg klau ade mase nti tgk la cter nie..x rugi pn korg tgk..

Selamat Layan!!!

9 comments:

tomato_masam said...

woh0hoho..dah jadi bilik tayangan wayang lak ek~

chocaholic said...

ye ke best gile?
cmni i pn nk try tgk la.
klau x best i cr u. haha. ;P

akizaki sakazaki said...

i bet u...
klau x best i blanje u mkn..

Nur Farahin said...

win dah tengok cite ni berkali-kali,
mmg terbaikkkk
guitar duelling tu scene yg paling win suka kot sbb jonathan rhys meyers hot gila babi wehhh babi pun tak hot camtu :p
suka suka suka. win kasi rating 4.95 out of 5. :D

akizaki said...

owh ek..?
dh tu babi hot cam sape..?

Nurul Mohammed said...

downloaded this movie once sy baca ur blog nie...
i'm now half way thru the movie,mmg best yg amat!!!
thanks for sharing a nice story...
nak smbung tgk,sgt3 best =)

Nurul Mohammed said...

wah,agak sedih la jugak but it is a very nice story lah...
patut la ramai mangkuk dok menempek kt belakang,hahaha...
thanks n linked u already...
:)

akizaki said...

nurul: thanx..ill link u back..

Nurul Mohammed said...

thanks :)