Wednesday, February 25, 2009

Erk...follow, follow & terus follow..

Haa...
terus-terang ku katakan aku nk merepek gile2 nye arini...

1st skali bab 'Follow this blog'. Sumpah!!!!!!kt blog aku nie ade 2-3 makhluk je yang aku knal..
yg lain sume aku men sebat je mane2 yg aku bekenan...
sbb ape..?
suke hati aku la..!!!!!!!

haha...
bkn ape pn...
actly aku dgn rendah diri nye nk kongsi ape yg aku tulis dgn  ape yg korang sume tulis...
selain aku bley knal mcm2 org yg rajin menulis..

Iklan...
kt sini aku nk ketengahkan skit bab2 org yg menulis nie..

1. Rajin tulis malas bace.
~type org yg cmnie lah aku agak menyampah & semakin menyampah kt muka bumi nie...sbb ape?utk mengelakkn keterlanjuran aku(mengelakkan caci maki & perang saudara) maka korg gunalah kekuatan berimaginasi korg sebagai mana yg korg kehendaki.

2. Rajin tulis rajin bace.
~haaa...hat yg nie baguih sket....org kate dlm hidup nie kene ade la give & take nye kan...byk penulisan dibuat berdasarkn pengamatan, pembacaan, pemerhatian, & imaginasi...bru bley hasilkn penulisan berkualiti...

.....smbg blk tajuk asal.

tujuan asal aku adalah x laen x bukan utk merepek je..
so, secara teori nya aku berfikir begini..
acap kali sesuatu yg lagho itu menjadi berguna. Teori sahaja!!!
cane tu?
penah tonton Discovery Channel? slot Human Body : Pushing The Limit..
penah terfikir x seorang budak yang agak2 gemok (saiz badan lebih kurg Laichi[kwn aku-bkn name sbnr])* bisa meloloskan diri ketika dikejar anjing liar yg sangapkn lemak manusia yg pejal...?
ade kajian membuktikan bahawa bdn manusia mempunyai suatu terminal kuasa luar biase yg sukar dilepaskn...
yg kdg2 bila kita fikir ianya susah diterima akal, dan itulah sbnrnye yg terjadi..
ok, tatkala kita melakukan sesuatu yg biase ataupn rutin ianya nmpk sesuatu yg secara rasionalnye tidak menampakkn ape2 perubahan..
dan dlm pada itu kite menghamburkn suatu medan tenaga yg berlebihan membuatkn kita melakukan sesuatu yg diluar jangkauan akal dan kebolehan manusia biasa..
Teori Sahaja!!!
so, aku simpulkn kt sini drpd penulisan kite yg merepek hari2 nie boleh menghasilkan sesuatu yg berkualiti sama ada dlm keadaan sedar ataupn tidak...
semua nya terpulang kpd manusia utk menilai nye..
rajin lah usaha, latuh tubi, dan sntiasa study...
jgn x study men hentam keromo je..
mmg x jadi ape..

so, kpd follower aku or org yg aku follow,..
terima lah aku perlahan2..
nk gaduh2 dulu pn xpe..
kerana cara itulah aku berkenalan, berkawan, & berkekalan...
dan semua itulah adalah kerana...
SUKESUKEAKI..

* sori la ci...dgn meletakkn name lu je wa dpt describe keadaan di atas.

p/s:menghitung hari nk g Sheffield UK.

12 comments:

Hidayah said...

first2 je aku paham makin ke bawah makin tak paham hahahahh!!

aku memang cepat mengong bab2 science nih.

oh kao nak gi sheffield watpoo?

akizaki sakazaki said...

smbg stdy kak long...
org x pandai la katekn..

rahmat said...

babi memburukkan nme ak..
siap ko nnti si kurus.
haha

akizaki sakazaki said...

lek2 brader...
name pn sukesuki..
haha...

Hidayah said...

eleh poyos

waa so gut lak kay study elok2 :D
amek bidang pe wehh?
kalao amek accounting aku nak blaja ngn ko leh? xD

akizaki sakazaki said...

haram ar nk amik account...
trial balance pn xpnah nk balance...
haha...
maybe engineering kot..

Hidayah said...

oh is engineering in UK good?
nak tanya :O

akizaki sakazaki said...

ape kate drop kt chatbox tu...
kn sng...

nurani said...

kiter ni jarang-jarang tulis, jarang-jarang baca, jarang-jarang komen... boleh kata, semualah jarang. camne pulak tu

akizaki said...

haha...
part tu kene buat muhasabah diri..
jarang tulis tu xpe la kot..
tp pnah x dlm sehari xde bace pape langsung?
klau xde, no komen la..

nurani said...

ayoyo... mana boley tak baca langsung, ish ish..... bukan ke statement kat atas tu pasal bloggers jer, so jawab tuk bloggers je la... huh tak bace 1 hari kasi gue sakit kepala sih...

akizaki said...

xsemestinye...
tag kepada sume yg membace nye...
haa...

btul tu...
atleast bace paper...