Wednesday, April 8, 2009

Sangat penat, sangat panas, sangat terganggu.



*Tgh syok bedengkur*


14.25GMT

^Trut trut trut......^(bunyi Nokia 3210i gua)

(Hamsap la wei, gua tengah tido nie!!!)

Gua: Hello, asslamualakum! Siapa bersuara di sana?

Orang kat sana: Ki, akak tau kamu off day hari ni. Tapi boleh tak datang keje petang nie?(dengan suara yang agak cuak)

Gua: (Dengan suara komited bekerja) Ish, apa plak tak boleh. Tapi bukan skarang la. Pukul 5 boleh?

Orang kat sana: Thanks. Bukan apa. Kita kurang staff arini. Ada budak amik EL.

Gua: (Suara masih lagi komited) Takpa la kak, saya pun takda buat apa pun hari ni.

Orang kat sana: Ok, datang tau. Akak harap2 sangat kamu datang. Gaji kamu kira OT hari nie.

Gua: Ok kak. Bagi saya makan nasik dulu. Kang kebulur plak. Takde break kan..?

Orang kat sana: A'ah, sebab kurang 8jam keje.

Gua: (Masih komited) Baik saya cuba datang seawal mungkin.

Orang kat sana: Ok. Thanks skali lagi.

Gua: Daa~

Orang kat sana: Daa~

*End call*

Ni last. Pasni time gua off day korang jangan gatal-gatal nak emergency leave!!!Gua sepak dubur lu orang karang!!!

Ngerti???


p/s: orang kat sana tu supervisor gua. tengah pregnant. tunggu masa je nk due. so, gua kesian kt dia. mau terberanak plak kat tempat keje gua tu nanti.


Jadi kuli memang best,

21 comments:

DIYANAHALIM said...

Haha first first bace mcm berdedikasi gile kan? Post u semua lawak doh!

♥ sOFIa ♥ said...

gahahaha
kunun2 rajen ohhh :)

vidadarisakura said...

cis!

lu bajet pekeja tebaik la kan?
haha

akizaki said...

didie: i mmg berdedekasi kot..manager sume syg i..hoho...

sofia: bkn konon2,mmg rajin..

vivi: bukan bajet,mmg terBAEK..

♥ miSz FaRaH™ ♥ said...

uish...sungguh komited...ngeee-

HuRry aDam said...

keje gov bro, untung2 jadi pak menteri..kah kah kah

Budak Panjang said...

lembut jugak hati lu ni. gua ingatkan macam batu. eh macam berak batu. hehehe

akizaki said...

farah: mestilah..kipas kena kuat..

adam: btol2..dh dkt 5 bulan gua tngu xde calling pn..hamsap!!

budakpanjang: gua rsau anak dlm perut tu dpt name Ahmad Masin Potostat je..

rahmat said...

buto komited bekerja..
haha

qishie said...

macam tipu je.

ni mimpi eh?

huhuhu

akizaki said...

laichi: btul la siol...lu tnye bos gua..

qish: ngigau..

anakcikmad said...

komited abis~
bgus2~

pekerja contoh ni~

^_^

sol said...

awwwwwwwww sho shweet :)

bvlgarigirl @ Arianna said...

haluuu

salam singgah =)

followed u already

Nurul Mohammed said...

committed sungguh kamu ;p
begitulah pekerja yg bgs...
chaiyok,chaiyok!!!
;p

priandhani said...

sekali2 ngalah sama yang lagi hamil, amal tau?!

cik syazni said...

ending tak boleh blah!

sHwEeT ByAtcH said...

eleh.. nipu je lebey...
mcm ghajin banget sich.. :P

akizaki said...

anakcikmad: ^_^

sol: agak2 ade org nk x..?

ariana: thanx dear..

cikgunurul: heh..tau dah..

priandhani: dikira syahid kecil gak..?

syazni: kasi blah la..bru bley blah..

shweettahapekebende: dengki la tu...

sol said...

sure2! kalo orang tanak, i rekemen diri i. wakakakaka.

akizaki said...

sol: ceh promote nmpk..
anta resume kayh..
ngan gmbar pose paling erotik...