Saturday, June 27, 2009

Then, its fine...gua redha dengan ketentuan Allah.




Macam biasa, masuk office gua lah manusia paling ceria.

Tapi tidak hari ini,....



Gua: Eh Fa, mane 'dia'. Bukan kerja ke arini?


SiPerempuan: Dia amik emergency leave arini.


Gua: Aik!!! Tibe2 je. Nak tunang ke ape? (dalam nada seloroh sambil gelak sikit2)


SiPerempuan: Erm. Nah kau bace lah. (dia bagi henpon kat gua)


*****


SentItem: Macam mane majlis?


Inbox: Alhamdulillah. Semua dah selesai.


SentItem: Erm...macam mane dengan Zaki? Ko dah bagitau die?


Inbox: Erm...tu yang aku tak tau skang nie.


SentItem: Takpe lah. Nanti ko pandai2 la bagitau die.


Inbox: Thanx la Fa. Nanti bile dah ok, aku bagitau la.


SentItem: Ok. Erm..tak sabar nak tengok cincin 'tanda' ko. Haha...


Inbox: Alah, biase2 je lah..Ok la Fa, aku ade benda lagi nak uruskan. Jumpe kat office nanti eh.


SentItem: Ok2. Ko take care tau. Pape hal text aku.


Inbox: Ok2...nanti aku text ko. Bye....




***********************************


zaaaAAAAAAAAAaaaaasssszzzzzzzzzz!

Hambik ko Ki!!!

Banyak sangat gelak.

Sekali betul2. Bukan cobaan.


***********************************

Dan,

Malam itu...

Gua buat benda semua tak kena.

Gua hadap PC kat meja kerja gua. TAP!!! ...gambar dia.

"Sesungguh nya ajal & maut, jodoh pertemuan di tangan Tuhan"

Gua akur..

Semoga dirimu disinari kebahagian disamping 'insan' tersayang.

Doa yang ikhlas dari orang yang terlalu sayang (pergh gua janggal gile nak tulis word ni) pada mu.



*********************************


Dan,...

Selama ini juga, Tuhan banyak menduga gua.

Insan yang selama ini paling kenal dengan gua,

Masak dengan perangai gua,

Tahu isi hati gua,

Paling ambil berat tentang gua,

Rupa2 nya,

Diciptakan untuk insan lain.


************************************

Bagaimana gua nak hadap hari2 gua kerja kompem2 nye kena ngadap dia?

Dan paling best tengok jari 'hensem' nye yang sedang elok je disarung dengan cincin 'pemisah' gua dengan dia.


************************************


p/s: Hari ni gua luah kan isi hati 'jantan' gua. Damn!!!






16 comments:

rahmat said...

byk gelak ni ki.
xpe ki.
ak kan ader..
ko boley luah kat aku aper..
haha

mamma mia! said...

gua single gak skrg. jgn plih jln hitam. huhu. gua nak single smpi 3 tahun akn dtg. dah balik msia gua nk teros kawen. tanak becinta. xdala nak sakit hati nau. hehe

sabar la ki k

WINN said...

everything happened for a reason bebeh.

kyo_9 said...

haha..
ak paham bro..
ak pernah rasa ape yg ko rasa dlu..
just believe that there is gotta be somebody for we out there..

akizaki said...

laichi: doggy bley...?


mama: lu bru nk keja 3 tahun? gua nak msuk 5 thn dah...steady goyang2 gak nie..


win: yeah..rite rite...

kumbangkecil said...

masin mulut kau ni. semoga berjaya menghadapi hari2 akan datang ye.

kumbangkecil said...

masin mulut kau ni. semoga berjaya menghadapi hari2 akan datang ye.

akizaki said...

kumbang: ni cubaan ke ape..?

Alia Ali said...

ah kesian

n y s a said...

woah, shes not meant for you.
perempuan banyak lagi, go fish some.

Encik Ain said...

mak aih. asal entry ni menyentap jiwa? :/

life goes on oke aki, jgn pandang blakang :D

zara aluwi said...

Sebab tu ler orang dolu-dolu buat pribahasa "bunga tak sekuntum, kumbang tak seekor" ada tujuannya.

akizaki said...

alia: npe ksian?


nysa: lets go fishin'...


ain: agak sentap jgak la..


zara: dah tu...bunga ade brape kuntum?kumbang plak ade bape ekor...?

vidadarisakura said...

gila la luahan.
hati ke hati.
haha

MIMI ZUZU @ M1N4M1 said...

sadis

Darrr said...

kalau aku jd hg ki,
aku p moshing ja ataih kepala pompuan tu.
pastu bg salam,blah.