Tuesday, March 24, 2009

This kid annoying me..

Budak ini amak menjengkelkan aku tatkala hadir di kenduri 
seorang rakan pada suatu masa dulu(x igt plak bile). 
Ini budak sudah kerek sama aku on our first met. Damn!!!
Adakah patut dia cakap muka saya huduh macam 
Chad Micheal Muray???
Huduhkah beliau?
Budak ini juga telah memaksa aku menyuapnya ketika makan, 
sedang ibu nya yang comel menyuap adiknya.
Lalu dengan sifat kebapaan yang ada sejak azali lagi aku menyuapnya bagai ibu kucing yang sedang 'breastfeeding'kan anaknya..
Dia sempat berkata "Uncle nie sweet lah. Macam papa."
"Woi2 aku bkn uncle ko lah" kata ku.
Lalu aku 'terkujat' sejenak.
Papanya pada ketika itu baru kembali ke 
rahmatullah(tak ingat bile but still baru). 
Anak berusia 9 tahun ini masih tidak mengerti.
Tapi apa yang aku perhatikan ialah kesungguhan ibunya dalam 
menjaga kebajikan anak2 nya sangat menyentuh hati.
Kesian budak2 ni, dalam usia yang begitu mentah 
telah kehilangan kasih sayang seorang ayah.
Ibunya sangat penyayang orangnya, tidak pernah 
menghalang kemahuan si anak walau apa jua keinginannya.
Tapi budak nie ada sikit 'cuak' gak la ngan aku.haha.
Lama gak tak jumpa budak nie. 
"Eh, kau ni dh macam bapak dia plak...!"
Bukan apa, kenakalannya bisa menghuru-harakan keadaan 
tapi dengan ada nya abang 'Chad Micheal Muray' dia, 
tiba-tiba dia jadi senonoh sikit berbanding sebelumnya.
Die memang kerek kalau bergurau dengan 
abang2 sepupu nya(member aku).
Lagi satu budak ni dikurniakan bakat yang agak best.
Dia boleh menari 'seret kaki'.hoho.
Hah tengoklah video kat bawah nie.
Pastu komen.





Dasar penipu,

13 comments:

Mya Zulkifli said...

budak2~
al-fatihah utk ayah beliau~

lisafarhana said...

chad michael murray?
oh please. ure far from chad.
hes damn hot! u? not quite.
ahaha. ;P

ahmad fikri™ said...

weyhh..cmne ko wat yg last skli 2??
yg cm sign tuh..ehe..
ak owg batoo!X))

kyo_9 said...

ish3.. budak2 pon dah gile kan tarian shuffle nih..

nadya said...

uit uit! chad micheal murray cute emsem ok!!!!
i pena fenatic ngan die kejap ohh! :p

akizaki said...

mya: yup budak2..ape lah sgt jah..

lisa: geeeze..he just like me lah..budak kecik mane tau tipu..so its true lah..

kyo: eh xde la smpai gile..

nadya: hensem kah?cute kah?xtau la plak...pas nie fanatik la ngan i plak..kakakakakaka...

cik syazni said...

terkujat itu apekah?

akizaki said...

syazni: terkedu seketika..boley x..?huh..

NIMI♥ Co. said...

ceewahh brother CMM tue..
hehehhehe

zara said...

Kalau dah ada abang 'Chad Michael Murray' dapat mententeramkan budak tu bagus ler. Lagi pun budak tu dah suka. Bukan apa, kasihan dengan mak budak tu...

akizaki said...

nimi: hah xtau ke..?CMM..onethreehill..hehe..

zara: then ape kene mengena dgn mak budak tu plak..?hoho...

priandhani said...

sepertinya mereka memang membutuhkan sosok seorang ayah. jadi gak ada salahnya kalo elo, jadi pengganti sosok sang ayah si budak "kerek", itung-itung memuliakan anak yatim.

btw, "kerek" itu apa yak?

akizaki said...

priandhani: kerek itu kae nya terlalu 'budek'(btul ga eja nya)

wes suwi orak ngomong jowo..